Gierpont Broekhuizen

De gierpont "Broekhuizen" is een autoveer over de Maas die Arcen met Broekhuizen verbindt. Een gierpont maakt gebruik van de kracht van het stromende water. De kabel staat dwars op de vaart van de pont; de kabel loopt dus in de lengte van de rivier. Doordat de pont met een halve boog schuin de rivier over gaat (giert), ontstaat middelpuntvliedende kracht, zoals in een draaimolen. De gierpont is te herkennen aan de dichtgemaakte stalen, zwart met gele ‘vletten’ die de kabel markeren. Die kabel zit vast verankerd, stroomopwaarts van de pont, op het diepste punt van de rivier. 

Reactie plaatsen

Reacties

Eliunolf
6 maanden geleden

A motivating discussion is definitely worth comment. I think that you need to write more on this subject, it might not be a taboo matter but typically people do not talk about these subjects. To the next! Kind regards!!
Se ad esempio avrГІ espresso preferenze Durante un evento che non mi ГЁ piaciuto e al quale possono esistere interessate persone non in spirale coi miei gusti, posso deselezionarlo. https://westindianpeeps.com/blog/55126/this-article-will-make-your-hot-dates-with-women-amazing-read-or-miss-out/ Note dettagliate su dating

@eerwq